I det fynske folks tjeneste

600 nye sommerhuse på Fyn

Et nyt forslag fra Miljøministeriet lægger op til, at der skal udlægges 11 nye områder med op til 600 sommerhuse på Fyn. De nye grunde bliver placeret på Sydfyn.

-

Et nyt forslag fra Miljøministeriet lægger op til, at der skal udlægges 11 nye områder med op til 600 sommerhuse på Fyn. De nye grunde bliver placeret på Sydfyn.

Planen for en udvidelse af sommerhusområderne på Fyn fremgår af Miljøministeriets nye forslag til et landsplandirektiv. I følge forslaget skal de 11 sommerhusområder placeres i Ørbæk, Svendborg, Faaborg, Haarby og på Langeland.

De nye sommerhusområder skal være med til at skabe vækst og styrke økonomien på Sydfyn. I forslaget fremhæver Miljøministeriet at opførelsen af sommerhusene vil skabe vækst inden for håndværk, handel og serviceområdet.

Flest i Faaborg

De største nye sommerhusområder kommer til at ligge i Faaborg. Ved Hesseløje-Fruerlund er det planen at udstykke et landsbrugsareal på 4,6 ha til 28 nye sommerhuse. Ved Horne Sommerland skal der etableres 140 nye sommerhuse.

Ved Spodsbjerg på Langeland bliver der opført 60 nye sommerhuse, ved Bukkemose bliver der plads til 53 nye sommerhusgrunde og ved Ristinge skal der udstykkes 47 nye grunde til sommerhuse.

Resten af sommerhusgrundene bliver placeret i Haarby, Svendborg og Ørbæk kommuner.

Flere afslag

Flere andre fynske kommuner - blandt andet Bogense, Gudme og Ejby havde også søgt om tilladelse til udstykning af sommerhuse, men her vil Miljøministeriet ikke tillade nye udstykninger.

Det nye forslag møder dog allerede modstand fra oppositionen i Folketinget. Dansk Folkeparti mener ikke, at Miljøministeriet har behandlet ansøgningerne fra kommunerne ensartet.