61-årig mor løslades trods narkodom

En 61-årig kvinde har hjulpet sin søn med at skjule narko og penge, men er trods fængselsdom nu løsladt.

- Sønner beder nogle gange deres mødre om noget, der ikke er rigtigt. Og mødre siger nogle gange ja.

Sådan lød begrundelsen fra en 61-årig kvinde fra Middelfart, da hun skulle forklare, hvorfor hun har skjult både stoffer og 1,4 millioner kroner for sin 34-årige søn.

Ved Københavns Byret er hun nu idømt en fængselsstraf på et år og otte måneders fængsel. Dommen er dog delvist betinget, så hun i praksis kun skal afsone seks måneder.

Og da fængslerne lige nu er fyldte, er det endnu uvist, hvornår hun faktisk skal ind og sidde. Så da dommen blev afsagt torsdag eftermiddag, kunne kvinden lade tårerne løbe og frit forlade retten.

Dommeren begrundede den relativt milde straf med, at kvinden havde handlet ud fra en såkaldt "misforstået loyalitet" overfor sin søn.

Sagen startede den 30. september, da politiet lavede en ransagning på sønnens arbejdsplads i København.

Her fandt de 1,4 kilo kokain og omkring en million kroner i kontanter og tog på den baggrund den 34-årige med på stationen.

Da moren fik mistanke om, at noget var galt, gik hun i panik. For hjemme i villaen i Middelfart opbevarede hun nemlig selv en stor pose penge for sin søn, som han havde tjent ved at handle med narko.

Og ude på badeværelset lå nogle af de stoffer, som han handlede med.

- Så tager jeg simpelthen stofferne og putter dem ind i en pude. Og jeg fatter simpelthen ikke, hvorfor jeg gjorde det. Jeg kunne lige så godt have smidt det ud, sagde kvinden mandag i retten.

Samtidig ringede hun til sin 57-årige veninde, som kom for at hente pengene.

Men inden den 57-årige nåede at slippe væk, ankom Fyns Politi til kvindens hus og anholdt dem begge.

På overfladen er den 61-årige en helt almindelig dame. Efter at have arbejdet på et plejehjem er hun gået på efterløn og bor på en ganske almindelig villavej i Middelfart.

Den 57-årige veninde er stadig sigtet i sagen, men er ikke fængslet. Sønnen har siddet fængslet siden anholdelsen, men er endnu ikke blevet dømt.

Oversigt

    Oversigt