72 fynske politikere blander sig i Langeskov Station

72 fynske politikere står sammen og opfordrer til, at intercity-toget i Langeskov bliver skrevet ind i en tillægskontrakt med DSB.

- Vores ønske er at få skrevet IC-drift på Langeskov station ind i en tillægskontrakt med DSB, skriver Østfyns Pendlerklub.

Og den udtalelse bakker 72 fynske politikere op om. Det er både kommunalpolitikere, regionsrådspolitikere og folketingspolitikere, der støtter kampen for timedrift for Intercity-togene til og fra Langeskov station.

- Jeg håber, vi kan få flyttet debatten ind på Christiansborg, siger Anne Fiber, talsmand for Østfyns Pendlerklub.

Østfyns Pendlerklub er overvældede over støtten fra de mange politikere, der bakker op om sagen på tværs af både partier og kommunegrænser.

- Jeg er fuldstændigt overvældet over den positive opbakning, vi har fået.

Og underskrifterne fra de 72 politikere fra store dele af Fyn vækker nyt håb i Langeskov.

- Vi håber på et intercitytog, der kører én gang i timen i hver retning. Og det har vi ikke fået. Vi har fået et regionaltog. Vi synes, det er synd og skam at alle har brugt så meget tid og så mange penge på den her station og den forbindelse, hvis vi ikke får det intercity tog, som vi har regnet med.

En af de politikere, der bakker op om Østfyns Pendlerklub er Alex Ahrendtsen, som er folketingsmedlem og medlem af Byrådet i Odense.

- Jeg støttede dem under valgkampen i juni sidste år. Og støtten gælder selvfølgelig også efter et valg. Hos Dansk Folkeparti mener vi også, det er godt, at få en station, hvor der kan holde IC-tog. Og så skal der selvfølgelig også stoppe IC-tog der. Præcist hvor mange må afhænge af en forhandling mellem DSB og ministeren.

- Jeg kan gå til min transportordfører og tale om det her. Men så er det jo op til ham at gå videre med sagen, siger Alex Ahrendtsen.

 

Her er hele listen af politiske støtter:

 

 

Oversigt

    Oversigt