74-årig slået med koben ved hjemmerøveri

Anklageskriftet i sagen om et hjemmerøveri i Vissenbjerg i april afslører et mere brutalt forløb end først antaget.

To mænd på 19 og en på 17 har netop modtaget det anklageskrift Politiet har udarbejdet efter det voldsomme hjemmerøveri mod en 74-årig kvinde på Østergade i Vissenbjerg.

Et anklageskrift der afslører et noget mere brutalt forløb, hvor blandt andet et koben er blevet anvendt, end de oplysninger Fyns Politi i første omgang forklarede til medierne.

Heri fremgår det at de tre unge er tiltalt for at have slået den ældre kvinde med knyttet hånd, albue samt med et koben. Samtidig bandt de hende med gaffatape og låste hende inde på et toilet indtil hun udleverede koden til sit dankort.

De tre slap fra kvindens hjem med 500 kroner i kontanter, en telefon og et fladskærms tv. Det lykkedes ikke de unge at hæve penge på kvindens dankort, da hun havde givet dem en forkert kode.

"Det er et usædvanligt og groft overfald. Den måde de kommer ind til den 74-årige dame på, og den måde, de udøver volden på, er meget groft. Nu er de ikke dømt endnu, og vi har ikke hørt deres forklaringer i retten endnu, men ud fra anklageskriftet ser det meget groft ud, siger Jakob Thaarup, der efter planen er anklager i sagen til Fyens Stiftstidende.

Sagen skal for retten i Odense 29.april næste år. Dermed er der gået mere end et år, hjemmerøveriet fandt sted natten til den 21.april i år. Den 74-årige kvinde blev fundet om morgenen ved sit hjem af en hundelufter.

De tre tiltalte kan risikere helt op til 10 års fængsel, hvis de dømmes efter den mest alvorlige paragraf, 288, i straffeloven.

Oversigt

    Oversigt