I det fynske folks tjeneste

76-årig præst stopper efter sauna-sag

01:57

Jerzy Kruk var tæt på at gå på pension - men nu blev han tvunget til at gå før tid

Jerzy Kruk her i gang med syndsforladelse i forbindelse med et tv-indslag om tro.

1 af 4

Den 76-årige katolske præst i Odense, Jerzy Kruk fratræder sin stilling efter en sag om blufærdighedskrænkelse i en sauna for adskillige år siden.

Præsten blev sigtet tilbage i 2000 for blufærdighedskrænkelse over for en 13-årig dreng. Jerzy Kruk betalte en bøde, selvom han nægtede sig skyldig. Det skriver fyens.dk.

Ifølge sitet fulgte præsten efter den 13-årige dreng ind i en sauna, hvor han angiveligt skulle have rørt ved sine kønsdele og fået erektion. Men Jerzy Kruk nægtede og forklarede politiet, at der var tale om en misforståelse.

- Han går af på grund af en gammel sag. Det er Kruk og biskoppen, der er blevet enige om den beslutning. Mere har jeg ikke at sige i den sag, siger menighedsrådsformand i Odense, Barbara Politowski til TV 2/FYN.

Sagen er først kommet frem nu, fordi den katolske kirke i Odense har bestilt en advokatundersøgelse. Jerzy Kruk orienterede ellers den katolske biskop, Czeslaw Kozon om sagen. Men biskoppen mente ikke, at sagen skulle have konsekvenser for præsten dengang.

Jerzy Kruk stopper blot halvanden måned før han skulle gå på pension.

Ved du noget? Så send os et tip