8-årig pige: Jeg vil ikke bo som i 1800-tallet

Museet Møntergården kunne i dag slå dørene op for endnu et børneområde. Her fik de små mulighed for at komme en tur tilbage til fortiden.

Omrejsende smedesvende, snedkens kone og en kanonfotograf er nogle af de personer, man kan støde på i Odense. Det er ikke en tidsmaskine, men det er Møntergårdens nye børneområde, der vil tage de små museums-gæster med en tur tilbage til 1800-tallet.

- Historien er bygget omkring denne her snedkermester, der bor og arbejder her i Baggården, som man gjorde i den tid. Han er flyttet fra landet, og han er flyttet ind til byen med sin kone og sine små børn, siger Dyveke Skov Larsen, museumsinspektør, Odense Bys Museer.

Museet Møntergården i Odense arbejder nemlig hele tiden med deres historie-formidling. I 2013 var museet igennem en stor om og nybygning.  Sidste år kom et decideret børnemuseum, og det blev i dag udvidet med endnu en afdeling  ved navn Børnenes Baggård.

En rejse tilbage i tiden

Børnenes Baggård blev i dag indviet, hvor den populære tv-vært Silja fra Ramasjang kunne byde de mange børn velkommen. Og det nye område adskiller sig markant fra resten af museet.

- Børnene må rigtig gerne bruge alle tingene. Og det skal være en del af oplevelsen, at man faktisk gerne må røre tingene, siger museumsinspektøren.

Og det er netop noget af det, som tiltrækker de mange børn.

- Det, der er spændende, er, at man kan se, hvordan ens forfædre har haft det. Og man kan se, hvordan de har boet, siger 8-årige Victoria Bakke.

Men på trods af den store begejstring for området, er hun sikker på én ting:

Hvis du kunne vælge, ville du så gerne bo som i 1800-tallet?

- Nej, jeg vil hellere leve mit liv, som det er her, lyder det fra Victoria Bakke.

Området kan fremover besøges alle hverdage undtagen om mandagen, og det er gratis for børn.

Du kan se reportagen fra åbningen øverst i artiklen. 

Oversigt

    Oversigt