AaB på guldkurs efter medrivende comeback mod OB

AaB var bagud mod OB med 20 minutter tilbage af kampen, men Superligaens tophold endte alligevel med at vinde.

AaB kom først foran 1-0 mod OB. Efter pausen chokerede OB så nordjyderne med to hurtige mål. Alligevel fik nordjyderne hevet en 3-2-sejr hjem.

Først scorede Lukas Spalvis sit andet mål i kampen 20 minutter før tid, da han kom først på et indlæg fra Jakob Ahlmann og udlignede til 2-2.

Og efter 80 minutter fuldendte Kasper Risgård comebacket, da han lurede ved bagstolpen efter et frispark og headede sejrsmålet i kassen.

AaB kommer med sejren op på 55 point, og nordjyderne lægger dermed pres på FC Midtjylland, der har 51 point. Midtjyderne har dog en kamp en i baghånden, som de skal spille på mandag ude mod Esbjerg.

Det lignede ellers ikke tre point til AaB i anden halvleg. Bashkim Kadrii blev i pausen skiftet ind i stedet for Rasmus Falk, og han skulle ikke bruge mere end et par minutter på at sende bolden i nettet.

Først sparkede Kadrii via gæsternes Kasper Risgård bolden i mål til 1-1 efter et hjørnespark. Men det var ikke nok for spilleren, der har været ude med en knæskade næsten hele sæsonen.

For minuttet efter slog Emil Larsen kontra for OB, og efter et løb fra den ene ende til den anden lagde han bolden til rette for Kadrii, der kanonerede en 2-1-føring ind til OB.

AaB bragte sig ellers foran efter kun otte minutter. Det var endnu engang Lukas Spalvis, der var på pletten for nordjyderne, og det var igen Kasper Kusk, der stod for oplægget.

Kusk vandt en hovedstødsduel inde i feltet, og på nedfaldet var litauiske Spalvis hurtigt over bolden og hamrede kuglen i kassen bag OB-keeper Mads Toppel.

AaB havde efter scoringen flere store muligheder for at bringe sig yderligere foran, men uskarpheden i afslutningerne fra Spalvis og Patrick Kristensen var for stor.

Og det var altså lige ved at koste point mod OB. I overtiden fik OB næsten udlignet, da Rasmus Würtz med hånden skubbede bolden over mål, hvilket fik hjemmeholdets spillere til at protestere højlydt i håb om at få et straffespark.

Selv om der var klokkeklart straffespark, så var alle OB-spillernes protester forgæves.

Det er OB's tredje nederlag i træk, og fynboerne har dermed ikke spillet sig fri af bundkampen endnu. De har dog stadig fem point til nedrykningsstregen.