I det fynske folks tjeneste

AaB punkterer de fynske gulddrømme

AaB og OB dominerede en halvleg hver i Aalborg, men hjemmeholdet var mest effektivt og sejrede derfor med 1-0. Johan Absalonsen så rødt i slutminutterne.

AaB har for alvor meldt sig ind i kampen om bronzemedaljer efter en 1-0 hjemmesejr over OB onsdag aften på Energi Nord Arena. AaB indtager nu SAS Ligaens tredjeplads to point foran Esbjerg, som dog har en kamp til gode.

Til gengæld virker OB's gulddrømme mere end usandsynlige efter ikke at have vundet i fem kampe i træk.

Faktisk var det i første halvleg ikke til at se, at OB-spillerne kæmpede for at holde trit med FCK i toppen af tabellen.

Fynboerne præsterede uforståeligt mange fejlafleveringer og formåede ikke at udføre de mest simple kombinationer. Eneste reelle fynske mulighed i første halvleg tilfaldt en ellers uhyre anonym Peter Utaka, men AaB-målmand Karim Zaza afværgede Utakas forsøg på at drible uden om ham.

OB's dårlige afleveringer og berøringer ramte bunden efter en god halv time, hvor en alt for høj aflevering fra Anders Møller Christensen sprang fra Jonas Troest på kanten af OB-feltet. Her kom AaB-angriber Chris Rolfe spurtende, nuppede bolden og sparkede den i en flad bue over i det lange hjørne til en fuldt fortjent føring til hjemmeholdet.

Fra anden halvlegs begyndelse trykkede OB hjemmeholdet i bund, men gæsterne var kun for alvor tæt på scoring en enkelt gang ved et Espen Ruud-skud på overliggeren. Til gengæld var AaB farlige på sporadiske kontrastød, hvor anfører Andreas Johansson satte medspillerne fint i scene med veltimede afleveringer.

I kampens slutminutter fik OB's Johan Absalonsen sit andet gule kort, hvilket sendte ham ud og dermed i karantæne.

AaB har med sejren ikke tabt i syv kampe i træk.