Efter konkurs: Åbne sår i Haarby skal endelig lukkes

Nu bliver arbejdet med kloakker og regnvandsbassin i Haarby genoptaget.

Først i august måtte Michaels Maskinstation dreje nøglen og meddele, at firmaet var gået konkurs.

Konkursen efterlod 65 ansatte uden job, mens opgravninger i Haarby blev efterladt som åbne sår i bybilledet.

Nu har bygherren Assens Forsyning A/S sikret, at arbejdet med at renovere kloakkerne til regnvand og spildevand i det centrale Haarby bliver genoptaget. 

Det betyder at regnvandsbassinet nær de grønne områder og stisystemet ved Haarby Stadion gøres færdig, mens arbejdet med kloakkerne til 130 ejendomme i den centrale del af byen også får en slutdato.

I første omgang er det aftalt, at Marius Pedersen A/S overtager en mindre del af opgaven og blandt andet færdiggør regnvandsbassinet, der skal håndtere fremtidens stigende mængder nedbør. 

- Det er her, det afbrudte arbejde har været mest synligt, og det er her, borgerne i Haarby gerne vil kunne færdes, uden at være generet af udgravninger og afspærrede områder, siger projektingeniør Birgitte Schmidt Hansen i en pressemeddelse.

... og resten

Hun oplyser, at den resterende entreprise, der omhandler gravearbejde i byens gader samt renovering og opdatering af kloakkerne til regnvand og spildevand, er sendt i udbudt igen.

- Vi håber at finde en ny entreprenør i uge 43, som kan fortsætte arbejdet i løbet af efteråret, siger Birgitte Schmidt Hansen.

Digital service

Afsluttet inden 2021

Arbejdet med at renovere kloakkerne i Haarby forventes afsluttet ved udgangen af 2020 og finder sted på dele af Mosevangen, Skolevej, Syrenvej, Birkevej, Æblehaven, Algade, Akkerupvej, Sportsvej, Roesbjergvej, Trunderupvej og Stærmosevej. Så snart der er udarbejdet en ny tidsplan bliver de pågældende adresser orienteret.

Fakta

Grafik: Assens Forsyning A/S
Grafik: Assens Forsyning A/S

Oversigt

    Oversigt