Aalbæk: Fyn er det første, vi tænker på

FilmFyn har ifølge Peter Aalbæk Jensen betydet, at Fyn nu er førstevalg, når de skal vælge locations til nye film.

Den danske filmproducent Peter Aalbæk Jensen elsker at lave film på Fyn.

- Det første sted vi tænker på at lave en dansk film efterhånden, det er Fyn, fortæller han fra et arrangement Bogense. Temaet var store filmoptagelsers betydning for lokalområdet, og det er noget særligt FilmFyn har været med til at sikre her på øen.

- Det er her, vi har vores efterhånden lange erfaring med at arbejde med lokalbefolkningen, med politikere og ikke mindst med en ualmindelig velfungerende filmfond i FilmFyn, lyder det fra Peter Aalbæk Jensen.

Ved arrangementet, der blev afholdt af Nordfyns Erhverv og Turisme og FilmFyn, så de filmen 'Der kommer en dag', som havde premiere i foråret, og som er et eksempel på en af de store produktioner, der er trukket til Fyn. Og for Aalbæk Jensen også et eksempel på en film, der trods det triste tema bliver en stor succes.

- En god film lever lang tid. Den kommer som film, men også som miniserie på TV 2 om trekvart år, og inden vi har fået rullet den ud på det hvide lærred og på tv-skærmene, så er den nok set af det meste af Danmarks befolkning.

Filmen er støttet af Film Fyn og optaget i fire fynske kommuner: Nordfyn, Faaborg-Midtfyn, Assens og Svendborg. Gyldensten Gods i Bogense var for eksempel børnehjemmet 'Gudbjerg' i filmen.

Oversigt

    Oversigt