Årets bedste løg er fundet - og de er fynske

I Assens har løgavler produceret 78,7 ton løg per hektar, og det er landets bedste - for andet år i træk.

Claus B. Jakobsen fra Assens har vundet titlen som årets løgavler for andet år i træk og tredje gang i alt. Det er Avlerforeningen af Danske Spiseløg, der har kåret landets bedste løgavlere, og det betyder en del for den fynske løgavler, der vandt med 78,7 ton løg per hektar.

- Vi avler mange løg, for vi skal kunne leve af det. Det gælder om at ligge i toppen - både med kvalitet, men også med mængde. Konkurrencen gør selvfølgelig også, at vi gør noget ekstra ud af det, siger Claus B. Jacobsen.

I Assens avler han blandt andet hvide løg og rødløg. Claus B. Jacobsen har i alt 130 hektar med løg. 

Sådan avler du løg optimalt

Hvis man skal kunne avle så mange løg som muligt, er det vigtigt, at der er de rigtige forudsætninger for, hvordan man udnytter landbruget optimalt.

- Der er sådan nogle forskellige småting, for eksempel hvordan man tilbereder jorden, inden man sår løgene, hvor mange løg man sår ud, hvor dybt man lægger dem, hvor meget gødning man tilfører, og hvor hårdt man belaster dem med ukrudtsmidler, siger Claus B. Jacobsen, der har mere end 20 års erfaring som løgproducent.

- Det er noget, vi har lært rigtig meget af de seneste 10 år, og hvordan vi gør det mest optimalt. Det har været meget medvirkende til, at udbytterne er steget. Det er gået ret stærkt de senere år, forklarer han.

Claus B. Jacobsen kunne dog ikke levere årets største løg, der blev avlet af Hardy Hansen fra Sandved på Sydsjælland. Løget vejede 760 gram.

Oversigt

    Oversigt