I det fynske folks tjeneste

Årets korteste interview? Tavse børn på Langelandsfestival

Det er ikke altid nemt at interviewe børn. Det fandt reporter Camilla Bøgeholt Lund ud af på Langelandsfestivalen.

00:50

Ordene vælter ikke ud af Matti Vanddahl, Silje Iversen og Andreas Højstrup Jensen, da de interviewes af TV 2/FYN på live-tv.

Op mod 9.000 børn fester på Langelandsfestivalen i denne uge, og alligevel har TV 2/FYNs reporter Camilla Bøgeholt Lund svært ved at finde tre, der har noget rigtig fedt at sige om festivalen.

Hverken børn eller forældre i familiernes festivallejr er mundlamme, inden kameraet optager. Men den røde optageknap er alligevel et overvældende syn.

Det første barn, der skal have debut på live-tv, er Matti Vanddahl fra Ishøj. Men da spørgsmålet bliver stillet og mikrofonen strakt frem, er berømmelsen alligevel for overumplende. Ordene forsvinder, hovedet gemmes væk i hættetrøjen, og blikket rettes stift mod jorden. 

Læs også Rock Under Broen - fraklip: Tålmodig reporter tog publikum med et smil

- Vi hopper lige videre, skynder reporteren sig at sige og glider hen til Silje Iversen fra Brøndby, der sidder klar i rækken af interviewofre.

Hvad synes du, er det sjoveste ved festivalen?

- Hm, tænker Silje og svarer så: Langelandsfestivalen.

Men hvad er det sjoveste på festivalen? 

Læs også Fynboerne gider ikke Langeland: Ejer overvejer rabatter

Silje svarer ikke og kigger genert den anden vej og undgår øjenkontakt med journalisten. Berømmelsen er igen for overvældende.

Camilla Bøgeholt Lund sætter sig på hug ved det tredje barn, Andreas Højstrup Jensen fra Albertslund. Han har en smule mere at sige, men ikke rigtig noget om festivalen.

Han er nemlig ikke særlig vild med det der musik i baggrunden.

Hvad synes du, er det sjoveste?

- At man kan spille Pokémon

Er det slet ikke kedeligt at være på ferie med sine bedsteforældre?

- Næh.

Hvad glæder du dig mest til?

- At spille Pokémon.

Er der slet ikke noget af musikken, du vil høre?

- Nej, jeg er ikke så meget til musik. 

Nik & Jay, Medina og Michael Bolton vil ellers blandt mange andre underholde festivalens gæster. De skal nok ikke forvente mange klapsalver fra Andreas Højstrup Jensen. 

08:57

For Langelandsfestivalen betyder det ikke særlig meget, at der hele tiden kommer nye festivaler til. For det er hverken Tinderbox eller Heartland, der er deres konkurrenter. Det er i langt højere grad ferietilbud som Lalandia. Gæsterne på Langelandsfestivalen er nemlig familier, som tager på campingferie, mere end det er musikinteresserede.

Luk video