Årets Landsby: Bårring-Asperup kæmper om prisen

Tre landsbyer er med i kampen om at blive kåret til Årets Landsby af Landdistrikternes Fællesråd. Fynske Baaring-Asperup er med blandt de sidste.

Folkemådet på Bornholm er i gang. En af aktiviteterne til festivalen er, når Landdistrikternes Fællesråd nominerer tre danske landsbyer, der er med i opløbet om at blive Årets Landsby.

I år er der mulighed for, at en fynsk landsby løber med den fornemme pris.

Grethe Marcussen fra Baaring-Asperup er til folkemødet for at modtage nomineringen.

- Vi ved endnu ikke, hvilket nummer vi bliver. Det gør ikke spor. At være blandt de tre sidste er rigeligt. Men vi vil da gerne vinde til sidst og fortælle mere om den by, jeg kommer fra. 

Prisen bliver uddelt for tyvende gang, og prisen gives til et lokalsamfund med ildsjælde og udvikling. Årets tema for kåringen er; de frivillige ildsjæles betydning for fællesskab og lokaludvikling.

- Baaring-Asperup er blandt de tre sidste, fordi de formår at relatere til den historie, der er på egnen. Den sætter de ind i de muligheder, der er for fremtiden. Der er nogle meget stærke foreningsfællesskaber, der får både de unge og de lidt ældre med i fælleskab i området, fortæller formanden for Bedømmelseskomitéen for årets Landsby, Annette Vilhelmsen. 

 

Der har i alt været 40 ansøgere til at vinde titlen som Årets Landsby. Nu er der tre byer tilbage.

- Bare det at være nomineret gør, at byen får en stor anerkendelse for det arbejde, den allerede gør. Det er en stor anerkendelse til de aktive og de ildsjælde, der er. Arbejdet nytter. Hvis flere gjorde som Baaring-Asperup, så ville der være så meget liv i landdistrikterne, fortæller Annette Vilhelmsen.

Det er ikke nyt for Fyn at være med i opløbet om at blive Årets Landsby. Tre gange tidligere har fynske byer vundet prisen. Byerne er Svindinge, Korinth og Bagenkop.

Oversigt

    Oversigt