Accio! Magisk festival tiltrak 10.000 Harry Potter-fans

10.000 Harry Potter-fans i alle aldre trodsede weekendens regnvejr og besøgte den yderst populære festival.

En bred vifte af magiske aktiviteter fyldte fredag og lørdag Odenses gader til den årlige Harry Potter Festival. Og selv om vejret viste sig fra sin mest blæsende og efterårsagtige side, mødte hele 10.000 fans af troldmanden frem.

Det mærkede de blandt andet hos Brandts 13, som i forbindelse med festivalen kunne sætte besøgsrekord med 3.500 besøgende fredag den 21. oktober. I alt så 6.500 gæster museets detaljerede version af troldmandsskolen Hogwarts, hvor seriens hovedpersoner har deres hverdag.

Også Odense Symfoniorkester havde et stort antal besøgende til deres tre fortryllende koncerter, hvor den populære filmmusik var på programmet.

"Kongens Have bød på Quidditch af international standard, som blev dækket af lokale og nationale muggler-medier, Hogwartsekspressen kørte traditionen tro i røg og damp afsted med forventningsfulde troldmænd og hekse, og Vintapperstræde – og alle strædets butikker – blev forvandlet til en fortryllende version af troldmandsgaden Diagonalstræde," skriver Odenses Biblioteker, der står bag festivalen, i en pressemeddelelse.

Fik hele byen med

Arrangørerne har svært ved at få armene ned - og det skyldes ikke, at de er blevet ramt af en særlig besværgelse fra en vildfaren tryllestav.

- Der var en rigtig god stemning, trods vejret. For første gang fik vi hele byen med, og det var jo lige meget, hvor man gik hen i centrum, så var der børn med tryllestave og kapper. Det var virkelig fedt, siger Søren Dahl Mortensen, der er projektleder ved Odense Bibliotekerne og manden bag festivalen.

For første gang havde arrangørerne i år sat et helt quidditch-stadion op, og det skabte en fantastisk ramme om turneringen, fortæller projektlederen. 

I weekenden blev den årlige Harry Potter Festival i Odense skudt i gang, Som noget nyt blev der i den forbindelse afholdt  international Quidditch turnering i Kongenshave, hvor spillere fra flere lande var i hård kamp om at fange det gyldne lyn.

- Det gav virkelig noget 'wow' fra de godt 3.000 publikummer, der så kampene, at det var så gennemført lavet med tårne, reklamer fra Potter-universet og ikke mindst de professionelle hold fra England, Norge og USA. Det var skide skægt, siger Søren Dahl Mortensen.

Mere professionelt setup  

For en stund hænger arrangørerne nu troldmandshatten og kappen i klædeskabet og samler kræfter til at få endnu flere magiske idéer til at spire og gro, inden festivalen til næste år vender tilbage til Odense.

- I år havde vi 40 forskellige aktiviteter, og vi føler virkelig, at vi fik samlet byen. Og det er sådan set også målet næste år, ikke nødvendigvis at blive større, men at få konsolideret os, siger Søren Dahl Mortensen og peger på blandt andet samarbejder med professionelle dekoratører, Brandts og Odense Symfoniorkester som elementer, der løfter festivalen og gør det hele flottere og mere gennemført.

- Og så kom der enormt mange gæster udefra i år. Der kom ti busser fra biblioteker i næsten hele landet. Så festivalen rammer mange - og det er fedt, siger Søren Dahl Mortensen. 

 

 

Oversigt

    Oversigt