Adams far slipper for straf

Faren til fire-årige Adam Hassan Moussa slipper efter alt at dømme for straf i den dramatiske bortførelsessag, der fredag endte med, at Adam efter 14 dages bortførelse igen kunne sætte fødderne på dansk jord.

Som et led i forhandlingerne i Syriens hovedstad Damaskus blev faren, Alaa Hassan Moussa, reelt lovet frit lejde, hvis han opgav bortførelsen og i stedet hjalp Adam hjem til Danmark.

Det skriver Fyns Amts Avis.

Rigsadvokaten, der er den øverste anklager i Danmark, har været inddraget i sagen og givet sit samtykke til den løsning, der nu har hjulpet Adam hjem til sin mor.

Jan Reckendorff, statsadvokat for Fyn og Sønderjylland, siger til Fyns Amts Avis, at Rigsadvokaten for nogle dage siden accepterede den løsning, der nu har løst bortførelsessagen.

- Der er en praksis i sådan nogle sager her, at man kommer med en tilkendegivelse om et tiltalefrafald, hvis personer, som bortfører børn til udlandet, indfinder sig i landet med barnet, afleverer barnet til den, der har forældremyndigheden og i øvrigt efterlever de afgørelser, som myndighederne træffer omkring forældremyndighed og samværsret, siger Jan Reckendorff.

- Og så meget vil jeg godt sige til dig, at det også er sket i denne her sag, siger statsadvokaten.

Lovningen om et tiltalefrafald er brugt som et direkte våben til at få bortføreren til at aflevere Adam.

- Der er tale om en afvejning af hensynet til retshåndhævelsen overfor hensynet til at få barnet tilbage til Danmark. Og det er klart, at hvis det er nogle lande, hvor der er vanskeligheder omkring udlevering, så vil man gøre meget, siger Jan Reckendorff.

Oversigt

    Oversigt