I det fynske folks tjeneste

ADHD-lærer underviser ADHD-børn

På den private heldagsskole Spangeskolen på Langeland har både skolelederen og en underviser ADHD. De forstår, hvordan elever med ADHD tænker, siger skolelederen.

På den private heldagsskole Spangeskolen på Langeland har både skolelederen og en lærer ADHD. De forstår, hvordan elever med ADHD tænker, mener skoleleder.

Spangeskolen i Rudkøbing på Langeland, der en specialskole for elever med ADHD, har 12 elever fra børnehaveklassen til 8. klasse.

Skolen har seks lærere, en souschef, en pædagogisk leder og to pædagoger. Hertil kommer en talepædagog, en ergoterapeut, en familiebehandler og en pedel.

En lærer og skolens leder har selv ADHD. Og folkeskoler kunne også få stor gavn af at ansætte lærere med ADHD, siger skoleleder Jan Odgaard til bladet Folkeskolen.

- De kan se, hvad barnet har gang i, meget tidligere end en lærer uden ADHD, fordi deres hjerner arbejder på den samme måde som ADHD-elevernes, siger Jan Odgaard.

Jan Odgaard fik konstateret ADHD

Men Jan Odgaard understreger, at det kan være svært for en lærer med ADHD at begå sig på en almindelig skole.

- De er afhængige af, at andre laver strukturerne. Men hvis de har fuldstændig forståelse for, hvad deres rolle og placering er, kan de indgå i sammenhængen. Det er vigtigt, at man er åben om sin ADHD, ellers kan der opstå misforståelser, og de skal have mulighed for at spørge en ekstra gang eller tre for at forstå noget, siger Jan Odgaard.

Jan Odgaard fik selv konstateret ADHD, da han var i 40'erne.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.