Advarer mod landbo-banker

Flere eksperter advarer nu kunderne i de mindre pengeinstitutter,der har store udlån til landbruget.

Både private og erhvervskunder bør overveje at finde et andet sted at være bankkunder, lyder opfordringen.

Vestfyns Bank er en af de fynske banker, der har mange landbrugskunder. 14 procent af bankens udlån og garantier er givet til landbrug, skriver Børsen.

Opfordringen kommer efter Finanstilsynet torsdag advarede mod risiko for store tab i en række af de mindre danske pengeinstitutter, som har en store udlån til landbruget.

- Der er givetvis banker, der er for hårdt eksponeret mod landbruget. Det er ikke til at sige, om det lige er det, der gør, at de knækker nakken. Men vi har set det ske med banker, der havde lånt meget ud til ejendomme, og så kan det selvfølgelig også ske for banker, der er hårdt eksponeret mod landbruget, siger Nicolas Rohde fra Niro Invest til Børsen.

Forbrugerrådet advarer

Cheføkonom Carsten Holdum fra Forbrugerrådet vurderer, at især private bankkunder og mindre erhvervsdrivende med en svag økonomi kan blive hårdt ramt, hvis deres bank kollapser.

- Hvis man er privat kunde og er blevet teknisk insolvent som følge af faldende huspriser, så har man virkelig problemer, hvis man bliver fanget i Finansiel Stabilitet. For den type af kunder er der en god grund til at gøre noget ved det nu. En mulighed er at finde en anden bank, mens tid er, siger Carsten Holdum til Børsen.

Oversigt

    Oversigt