I det fynske folks tjeneste

Advarsel mod specialskoler

Flere kommuner arbejder lige nu på at etablere specialskoler. Det gælder på forskellig vis blandt andet Middelfart, Nyborg, Odense og Nordfyn.

Og i sidste uge åbnede en i Kerteminde. Men eksperterne advarer.- Det er den helt forkerte vej at gå. Eleverne får ikke en bedre undervisning.

Deres chancer for at klare sig svækkes, siger formanden for Skolernes
Rejsehold, Jørgen Søndergaard til Fyens Stiftstidende. Professor i specialpædagogik, Niels Egelund er enig:

- Hvis du lever afsondret hele dit skoleliv, så er du nærmest prædestineret til et liv på førtidspension, spår han. De mener, at kommunerne i stedet skulle bruge pengene på støtteordninger, så folkeskolen også kan rumme elever, der har det svært.

- Specialpædagogik skal prioriteres massivt på skolerne og i lærernes efteruddannelse, anbefaler Jørgen Søndergaard. I Odense er rådmand Stina Willumsen (SF) enig i, at flere børn skal gå i den almindelige folkeskole med støtte.

- Men det må aldrig blive sådan, at vi rummer børn i folkeskolen, som ville have bedre af at gå på en specialskole, siger hun til Fyens Stiftstidende. Kommunerne overtog det fulde ansvar for specialundervisningen i 2007. Tidligere drev amtet en række specialskoler.