Advarsel: Travl lillejuleaften i vente på vejene

Julen betyder, at mange danskere tager bilen og kører tværs gennem landet for at fejre højtiden med familien. Vejdirektoratet advarer om, at der især lillejuleaftensdag kan opstå kø og ventetid.

Juledagene er nogle af de største rejsedage på hele året. Der vil være ekstra mange biler på vejene og perioder med forsinkelser flere steder i landet. Det kan derfor betale sig at studere de trafikale prognoser, før man begiver sig ud på julerejsen. 

I år falder juleaften på en søndag, og Vejdirektoratets forventer stor travlhed på vejene dagen før, altså lørdag den 23. december.

Dette vil være julens travleste dag, primært med trafik fra Sjælland mod Jylland via Fyn og Sjællands Odde, samt mellem Kolding og Aarhus.  
 
Der vil være risiko for forlænget rejsetid og kødannelser fra klokken 10 – 16, og man skal især være opmærksom på spidsbelastningstiden mellem klokken 11 – 13.  

 
 

- Ligeledes forventer vi tæt trafik og risiko for forlænget rejsetid og kødannelser 2. juledag, som traditionelt er julens travleste hjemrejsedag. Her vil der primært være tæt trafik i østgående retning fra Jylland mod Sjælland og Hovedstadsområdet, ligesom der også må forventes tæt lokal trafik ud af byerne, skriver Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

Se hele Vejdirektoratets prognose for juletrafikken.
 

Prognose for juletrafikken

 
Læs hele Vejdirektoratets prognose for juletrafikken.

Oversigt

    Oversigt