I det fynske folks tjeneste

Advarselsskilte er blevet samlerobjekt

Der er rift om skiltene der advarer mod fugleinfluenza

Skiltene, der advarer borgere ved indkørsel i en zone med fugleinfluenza, er tilsyneladende blevet et hot samlerobjekt. Onsdag måtte politikompagniet genopsætte trefjerdedele af de skilte der var sat op i Fyns to fugleinfluenzazoner.

Allerede ved den første opsætning i starten af april konstaterede politikompagniet i Odense, at mange af skiltene hurtigt forsvandt igen.

Og siden er endnu flere skilte forsvundet. Onsdag måtte politikompagniet genopsætte omkring 90 skilte i fugleinfluenzazonerne på Vest- og Sydfyn.

- Det er til at få pip af, lyder den galgenhumoristiske kommentar fra Anders Ulbæk, der sammen med politikompagniet i Odense har sat skiltene op.

Unge fjerner skiltene

Politikompagniet må sætte advarselskilte op flere gange samme steder

Anders Ulbæk har en formodning om at det især er blandt unge, at de karakteristiske advarselskilte er blevet populære.  

- Flere steder er folk kommet hen til os og kunne fortælle, at det var unge mennesker, som havde forøvet simpelt hærværk eller ligefrem skruet skiltene ned og kørt væk med dem på deres knallert 45, siger Anders Ulbæk.
 
Samlermanien betyder ikke blot ekstra arbejde for de frivillige i politikompagniet. Det betyder også ekstra udgifter for Fødevaredirektoratet, som er ansvarlig for opsætningen af skiltene.

Sidste chance!

Men det ekstra arbejde for politikompagniet kan dog meget vel snart være overstået.

Fødevaredirektoratet er begyndt at ophæve nogle af fugleinfluenzazonerne og det vil betyde, at der ikke bliver sat nye skilte op.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.