Advarselsskilte mod farligt mellemrum på Storebæltsbroen

Nu tager Sund & Bælt konsekvensen af dødsulykken i januar, hvor en ung mand faldt i døden fra Storebæltsbroen, da han overså mellemrummet mellem vej- og jernbanebroen. Inden påske vil Sund & Bælt sætte 66 nye skilte op, der advarer om mellemrummet.

-

Nu tager Sund & Bælt konsekvensen af dødsulykken i januar, hvor en ung mand faldt i døden fra Storebæltsbroen, da han overså mellemrummet mellem vej- og jernbanebroen.


Inden påske vil Sund & Bælt sætte 66 nye skilte op, der advarer om mellemrummet.


Det var et banalt trafikuheld på Storebæltsbroen, der i januar endte i en tragedie. En lastbil var stoppet på broen, og da lastbilen ikke havde fået opsat et haveriblink blev den påkørt af en personbil.


Faldt 18 meter ned


Føreren af personbilen steg ud på vejen for at snakke med lastbilchaufføren, og mens de to trafikanter stod på broen havde en anden lastbil pludselig kurs mod dem. Det fik føreren af personbilen til at springe væk fra vejbroen og over mod jernbanebroen.


Men springet mislykkedes, og i stedet for at nå over til Jernbanebroen faldt han ned i mellemrummet på 1,8 meter mellem de to broer og 18 meter ned i vandet.


Kritik


I tiden efter blev Sund & Bælt kritiseret for manglende sikkerhed og der var forslag fremme om at spænde et net ud under mellemrummet.


De nye skilte og en ny folder om, hvordan man skal køre sikkert på broen, er nu bæltforbindelsens måde at undgå, at der sker flere ulykker.


Skiltene er gule, reflekterende advarselsskilte, som bliver placeret for hver 100 meter på den 6,6 kilometer lange Vestbro i retning mod Fyn.

Oversigt

    Oversigt