I det fynske folks tjeneste

Advokat: Det var ikke mordbrand

Moren til de to drenge, der omkom i en brand i et rækkehus i Tommerup i juni, er ikke skyldig i mordbrand. Det siger kvindens advokat efter at have gennemgået politiets kriminaltekniske erklæringer.

Branden i Tommerup kostede to små drenge livet.

- Det er min opfattelse, at politiets sigtelse mod hende må frafaldes, fordi hendes forklaring, om hvordan ilden opstod, bliver bekræftet i erklæringen, siger Jørgen P. Olsen til Politiken.

Kvinden blev sigtet for brandstiftelse, da der natten til den 23. juni udbrød brand i hendes rækkehus, og hendes to drenge omkom af røgforgiftning. I første omgang blev kvinden anholdt, men hun kom aldrig for en dommer, da politianklageren ikke vurderede at der var beviser for at hun stod bag branden.

Vurdering i næste uge

Til politiet har kvinden forklaret at branden må være opstået på grund af et tændt bloklys eller uforsigtighed i forbindelse med rygning.
Af den kriminaltekniske erklæring fremgår det, at det glemte bloklys eller uforsigtighed i forbindelse med tobaksrygning ikke kan udelukkes som brandårsag, siger Jørgen P. Olsen.

Han mener, at det bør frikende kvinden for mordbrand.

Henrik Justesen fra Fyns Politi ønsker ikke at kommenterer advokatens fremstilling, men oplyser til avisen, at sagen bliver sendt til juridisk vurdering i næste uge.