Advokat: DF'er har ikke gjort noget ulovligt

Jens Munk (DF) er fast besluttet på at beholde sin bestyrelsespost i Nature Energy, efter hans advokat har kigget på sagen.

Dansk Folkepartis byrådsmedlem Jens Munk er anklaget for lækage af fortrolige oplysninger. Det er han blevet, efter han orienterede Svendborg Byråd om planer om at sælge over 50 procent af den fælleskommunale virksomhed Nature Energy, hvor Jens Munk sidder som udpeget repræsentant fra kommunen.

Jens Munk har nu modtaget en redegørelse for forløbet fra sin advokat, og her bliver han 100 procent frikendt.

- Jeg har tjent mit bagland, og jeg har handlet korrekt. Det giver min advokat mig 100 procent opbakning i, efter han har kigget på sagen, siger Jens Munk til TV 2/FYN.

I morgen skal Jens Munk til møde med Svendborgs borgmester, Lars Erik Hornemann (V), der vil opfordre ham til at udtræde af bestyrelsen i Nature Energy.

Men Jens Munk vil blive trods borgmesterens planer.

Intet ulovligt

I den redegørelse, Jens Munk har modtaget fra sin advokat, lyder det blandt andet:

"Det er vores opfattelse, at Jens Munk ikke har udvist forsømmelighed og slet ikke grov forsømmelighed i en sådan grad, at der overhovedet kan skrides til nyvalg / nyudpegning til bestyrelsesposten i valgperioden i medfør af Styrelseslovens regler."

Advokaten skriver videre, at der "ikke er videregivet oplysninger af væsentlig karakter, som er nødvendige at hemmeligholde," "at oplysninger ikke har og kan skade kapitalskabet" og at "karakteren af de oplysninger, der fremgår, allerede er kendte i offentligheden."

quote Det er politik, og der kan man aldrig vide sig sikker.

Jens Munk, byrådsmedlem, Svendborg, Dansk Folkeparti

Det er advokatfirmaet Bertel Rasmussen Advokater, der står bag redegørelsen.

Byrådet må bestemme

I et interview med Fyens Stiftstidende siger Svendborgs borgmester, Lars Erik Hornemann (V), at han er klar til at skride til handling, hvis ikke Jens Munk selv vil udtræde af bestyrelsen i Nature Energy.

Helt konkret vil han indkalde byrådet og sætte sagen på dagsordenen. Ifølge Lars Erik Hornemann har Jens Munk nemlig overtrådt den tavshedspligt, der er i forbindelse med bestyrelsesarbejdet i Nature Energy.

Jens Munk vil i så fald afvente byrådets beslutning.

- Hvis byrådet er enig med borgmesteren, er der ikke meget, jeg kan gøre. Sådan er det bare, siger Jens Munk.

Tror du byrådets sympati ligger hos borgmesteren eller dig?

- Det er jo politik, og der kan man aldrig vide sig sikker, så det vil jeg ikke udtale mig om.

Jens Munk skal mødes med borgmesteren torsdag klokken 11.00.

Oversigt

    Oversigt