Advokat: At klage over politiet er som at slå i dyne

Advokat Mette Grith Stage er langt fra tilfreds med løftet pegefinger til fynske betjente i aflytningssag.

Som at slå i en dyne.

Sådan betegner advokat Mette Grith Stage, det at klage over politiet i sagen om syv betjente og to ledere i Fyns Politi, der ikke slettede aflytninger mellem advokaten og en mistænkt klient, som retsplejeloven ellers kræver.

Selvom rigsadvokat Ole Hasselgaard vurderer, at politiets handling er "alvorlig og meget beklagelig", så undgår politiet en straffesag, fordi handlingen i sig selv ikke er kriminel.

- Jeg er ikke enig i afgørelsen, men omvendt desværre heller ikke overrasket over udfaldet. Det bekræfter mig blot i min opfattelse, hvor det at indgive en klage over politiet er som at slå i en dyne, skriver Mette Grith Stage i en mail til Ritzau.

- Jeg kan blot håbe, at anklagemyndigheden vil se på det med samme milde øjne, hvis jeg en dag laver en fejl og overtræder loven, skriver hun.

Statsadvokat Jan Rechendorff har tidligere renset samtlige involverede, fordi betjentene ikke vidste bedre. Samtidig gik lederne fri. De vidste nemlig ikke, at betjentene ikke kendte loven.

Og betjentenes uvidenhed gør, at de undgår en straffesag, fordi de ikke bevist ville skade advokaten eller klienten.

Rigsadvokaten har nu sikret sig, at alt aflytningsmateriale mellem advokaten og klienten er blevet tilintetgjort.

Han understreger, at det nu er op til ledelsen i Fyns Politi om sagen får disciplinære konsekvenser for de involverede betjente. Og det får advokaten til at vente i spænding.

- Jeg læner mig derfor spændt tilbage og afventer, om man vil sanktionere denne åbenbare tjenesteforsømmelse eller der ses gennem fingre med det, skriver Mette Grith Stage.

Rigsadvokaten vil nu følge op på sagen for at sikre, at retsplejelovens regler bliver overholdt i hele landet. Det sker ved en drøftelse med Rigspolitiet om mulig yderligere uddannelse i det it-system, som politiet bruger i forbindelse med aflytninger.

Oversigt

    Oversigt