-
Kære TV 2 Fyn
Efterlysning - ægte sydfynsk prossekage
På vegne af min søster fremsendes opskrift på prossekage. Denne opskrift har været andvendt i vores familie gennem 4-5 generationer på denne tid af året. Når det er prossekage tid er det juletid.
Opskriften menes at være fra Millinge-Falsled området. Kernen ved denne opskrift er \"de hele havregryn\" - og mig bekendt er det meget få steder i Danmark man stadig kan købe disse hele havregryn. Men i Millinge Brugs sælges disse stadig !
Opskrift;
7 hele æg
750 gr. hele havregryn
2 tsk. kardemomme
2-3 tsk. kanel
2 tsk salt
2 spsk. melis
2 spsk. mel
en god håndfuld rosiner
en tallerken revet tørt franskbrød (uden skorpe/birkis lægges i skiver til tørre !)
1½ ltr. sødmælk
Fremgangsmåden;
Ægene piskes rigtig godt ca. 10 min., alle indrigienser kommes i undtagen mælken, mælken skal i kog og derefter blandes med den øvrige del. Røres godt rundt, derefter skal massen hvile til dagen efter hvor den bages ved 250 gr. i 60 min. Eller ved 200 gr. i 90 min.
Med venlig hilsen
Peder Jørgensen