Ægtepar stiller op sammen: Jeg håber, at Leif kommer ind

Leif og Susanne deler ikke kun efternavnet Kjær Christensen. De deler også pladsen på liste A i Nyborg, hvor de begge stiller op for Socialdemokratiet.

I Ullerslev bor et ægtepar med en usædvanlig plan. De prøver begge at komme i byrådet i Nyborg - for samme parti. Det lyder umiddelbart som en hovedvej til udfordringer på det praktiske område, når man har en 11-årig datter, men ægteparret selv mener ikke, at det vil give nævneværdige problemer:

- Vi er gode til at organisere os og løse udfordringer. Vi har oplevet nogle svære ting sammen, så vi ved, at vi kan tale om tingene og finde ud af det, fortæller Susanne Kjær Christensen.

Diskussioner omkring køkkenbordet

Ægteparret er dog ikke enige om alting. Når de sidder i intense diskussioner derhjemme, kan de sagtens have forskellige holdninger til mange ting. Men da Susanne Kjær Christensen for nylig tog en kandidattest, viste det sig, at den kandidat hun var mest enig med, var hendes egen mand.

- Det havde jeg godt nok ikke regnet med! Så enige er vi altså ikke om alting herhjemme ved køkkenbordet, griner Susanne Kjær Christensen.

quote Jeg føler mig ramt af ansvar. Jeg har altid været engageret, men kun som Leif. Nu skal jeg til at lære spillet. Du kan jo kalde mig voksenlærling.

Leif Kjær Christensen

Da Leif Kjær Christensen tog testen, viste det sig, at han var mere enig med sin kone end med sig selv. Så der er mere enighed end uenighed i familien.

Ramt af ansvar

Leif Kjær Christensen har, indtil for nylig, aldrig været medlem af et politisk parti. Han har ganske vist kæmpet mange kampe, men det har altid været for egen regning. Derfor kan han nu mærke den forpligtelse, der følger med at være en del af noget større:

- Jeg føler mig ramt af ansvar. Jeg har altid været engageret, men kun som Leif. Nu skal jeg til at lære spillet. Du kan jo kalde mig voksenlærling, siger den 63-årige socialpædagog.

Leif Kjær Christensen mener selv, at man kan det både som en fordel og som en ulempe, at han har så lidt politisk erfaring:

- Man kan se det som et ubeskrevet blad, der er åbent for nye måder at gøre tingene på eller som et handicap.

Kampen for de udsatte

Susanne Kjær Christensen har heller aldrig været medlem af et politisk parti før. Hun har i sit arbejde som socialpædagog gennem 30 år i stedet hjulpet og påvirket andre gennem sit daglige virke. Men da en ven opfordrede hendes mand til at stille op, gav det så mange spændende diskussioner mellem ægteparret, at hun blev grebet af muligheden for at få indflydelse.

quote  En dag spurgte jeg Leif: Hvad siger du til, at jeg også stiller op? Det syntes han da var en rigtig god idé, siger Susanne Kjær Christensen.

Susanne Kjær Christensen

- En dag spurgte jeg Leif: Hvad siger du til, at jeg også stiller op? Det syntes han da var en rigtig god idé, siger Susanne Kjær Christensen.

Livet uden for Nyborg vold

Så snart han åbner munden, afsløres det, at Leif Kjær Christensen ikke er barnefødt på Fyn. Han er fra Vanløse.

- Ja, jeg er førstegenerationsindvandrer, så må man tage det eller lade være. Nogle vil mene, at det er en god ting, at jeg har set mere end Nyborg vold. Andre vil tænke: sådan en hurtigsnakker, siger Leif Kjær Christensen.

Se indslaget med Susanne og Leif Kjær Christensen i vores udsendelse klokken 19.30 lørdag.

 

Oversigt

    Oversigt