Ægtepar vækket da bil brasede ind i soveværelse

To unge mænds tyvetogt endte brat søndag morgen, da de for fuld drøn brasede ind i et hus i Kingstrup på Vestfyn. Bilen havnede midt i et sovende ægtepars soveværelse. Mirakuløst kom hverken familien eller tyve til skade.

-

To unge mænds tyvetogt endte brat søndag morgen, da de for fuld drøn brasede ind i et hus i Kingstrup på Vestfyn. Bilen havnede midt i et sovende ægtepars soveværelse. Mirakuløst kom hverken familien eller tyve til skade ved den usædvanlige kollision.


Bil stjålet fra tyskere
De to unge tyve på 16 og 19 år havde en time tidligere stjålet den tysk indregistrerede Golf fra nogle tyske lystfiskerturister ved Ålsbo Fiskesø.


Middelfart Politi har endnu ikke overblik over tyvenes handlinger lørdag aften og nat, men politiet mistænker de unge mænd for mindst flereindbrud i løbet af ugen og et par andre biltyverier lørdag aften.


Mistede herredømmet
Men klokken halvfem søndag morgen stoppede de to indbrudstyves hærgen på Vestfyn. Da de kom kørende genem den lille landsby Kingstrup mistede de pludselig kontrollen over den stjålne Golf og efter at have drønet gennem et hegn og en stor have ramte bilen med høj hastighed huset på Kingstrupvej 126. Væggen i huset braste sammen og mursten og inventar fløj rundt i soveværelset, hvor et ægtepar lå og sov.


Fik mursten i hovedet
\"Jeg var ikke helt klar over hvad der skete, og samtidig fik jeg en mursten i hovedet\", forklarer Thorvaldur Thrainsson, der sammen med sin kone og sine to børn har boet i huset på Kingstrupvej i to år.


Men mirakuløst kom hverken ægteparret eller deres to børn til skade, da tyvene pludselig brassede ind i soveværelset.


\"For kort tid siden lå vores ene barn og sov op ad den væg som bilen ramte, så vi er naturligvis meget chokerede over hvordan det kunne være gået, hvis det var sket for bare en måned siden\", forklarer Thorvaldur Thrainsson, der oprindeligt stammer fra Island.


Tyvene flygtede
Umiddelbart efter ulykken flygtede de to tyve fra det smadrede soveværelse i Kingstrup. Et vidne så to mænd flygte mod en nærliggende skov. Politiet satte efter mændene med sporhunde, men fik ikke fanget gerningsmændene.


Men da politiet fik undersøgt bilen, fandt de blandt andet en jakke med papirer, der sporede gerningsmændene til en lejlighed i Middelfart. Søndag morgen blev de to mænd på bare 16 og 19 år anholdt.


\"Vi kender dem i forvejen, og venter på at få dem afhørt søndag\", siger vagthavende hos Middelfart Politi.


Tyskere savner bil
Men de to tyves lørdagstogt ødelagde ikke bare en islandsk families hjem. De tyske turister mistede også deres bil, og de må nu vente på at deres svoger fra Hamborg kan afhente dem i Middelfart. 


\"Sådan noget her sker bare ikke på Island. Det er ganske uvirkeligt\" lyder det fra Thorvaldur Thrainsson.


De to mænd har hele søndagen været til afhøring hos politiet i Middelfart. De nægter begge at have været i nærheden af den bil, der torpederede huset i Kingstrup.

Oversigt

    Oversigt