De sidste håndværkere er ved at lægge sidste hånd på værket, før det nye centralkøkken er helt færdigt. Men fra i dag skal køkkenet hver eneste dage året rundt levere mad til de ældre i kommunen.
For de fleste husmødre vil det lyde som en uoverkommelig opgave at lave mad til 2100 personer, men i centralkøkkenet er de klar til opgaven.
- Vi har jo stor erfaring med at producere til mange mennesker, så om den hedder 1000 eller 2100, det gør ikke den store forskel, siger Jette Eggers, cheføkonoma i Odense Centralkøkken.
Det nybyggede køkken har kostet 40 millioner kroner. Og målet er, at det skal være god og sund hverdagsmad til billige penge.
- Vores ambition er, at vi får lavet en rigtig god kvalitet til vores ældre, der spiser vores mad. Og når de har spist det tænker: Hold da op, det var lækket. Det var godt, siger Jette Eggers.
Menuen i morgen består af frikadeller. Her kommer opskriften:
- 200 kg hakket svinekød
- 30 kg løg
- 20 kg hvedemel
- Cirka 3 kg salt
- 300 g stødt peber
- Cirka 36 liter æggehvide
- 50 liter mælk
- Cirka 10 liter margarine til stegning
Velbekomme!