Ældre går til kamp mod inaktivitet

I denne uge sætter Ældre- og Handicapforvaltningen gang i en gå-kampagne, der skal sætte fokus på motion, så kroppen har det godt i længst mulig tid.

Om man er til smuk natur, byvandring eller har brug for at lufte rollatoren - det er underordnet. Mulighederne er mange, når Ældre- og Handicapforvaltningen i Odense sætter fokus på motion i uge 23.

Motionskampagnen Gang i Uge 23 skal sætte spot på, hvor nemt, sjovt og socialt det er at gå lidt mere i hverdagen. Det kræver hverken et abonnement til det lokale fitnesscenter eller det helt store udstyr.

- Vi håber, at kampagnen kan inspirere nogle ældre til at melde sig ind i den lokale gåklub eller starte sin egen. Herved opnår de ikke kun en sundhedsmæssig effekt, men de bliver også en del af et socialt fællesskab, hvilket måske i sidste ende kan gøre dem til herre i eget hus i længere tid, siger rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen, Brian Skov Nielsen.

Artiklen fortsætter under billedet .. 

 
 

Men det er ikke kun seniorer, der er indbudt til at "gå til den". 17 børnehaver har nemlig takket ja til at deltage i gå-kampagnen. De skal dermed med på de planlagte plejecenterture.

- Vi har inddraget børnehaverne for at skabe et samspil mellem generationer. De ældre synes, det er så hyggeligt at få besøg, og børnene kan derfor motivere dem til at komme med på tur, siger Elsebeth Lind Mikkelsen, der er frivillighedskoordinator og medarrangør af gå-kampagnen. 

Det er muligt at komme gratis med bus til og fra gåturene. Man skal blot hente et program og vise det til chaufføren, når man stiger på. Det gælder fra mandag den 6. juni til fredag den 10. juni fra kl. 8-17. Hent programmet her.

Følg med på vores nyhedskanal, når medarrangør, Elsebeth Lind Mikkelsen, kigger forbi vores studie tirsdag klokken 14.00. 

 

Ældre- og Handicapforvaltningen i Odense sætter i denne uge gang i en gå-kampagne. Kampagnen skal få flere ældre til at røre sig i hverdagen - og skabe et socialt fællesskab. Og for at motivere de ældre til at komme ud - har 17 børnehaver sagt ja til at gå med.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oversigt

    Oversigt