I det fynske folks tjeneste

Ældre kan selv efter træning

Tæt på halvdelen af de Odense-borgere, der har modtaget "Træning som hjælp" i stedet for traditionel hjemmehjælp, er blevet helt selvhjulpne igen.

Tæt på halvdelen af de Odense-borgere, der har modtaget "Træning som hjælp" i stedet for traditionel hjemmehjælp, er blevet helt selvhjulpne igen. Det viser en evaluering foretaget af Dansk Sundhedsinstitut.

Af de borgere, der i analyseperioden har afsluttet et "'Træning som hjælp"-forløb, er 47procent blevet helt selvhjulpne.

Det drejer sig om i alt 246 borgere, der i perioden fra 1. maj 2011 og frem til 28. februar 2012 har afsluttet et 'Træning som hjælp'-forløb uden behov for yderligere hjælp.

Samtidig viser analysen, at en stor del af de borgere, der efter et "Træning som hjælp"-forløb fortsat har brug for støtte fra medarbejderne, også klarer flere opgaver i hverdagen selv.

Ældre- og Handicapforvaltningens egne tal viser, at ca. 42 procent af dem, der er blevet selvhjulpne, er 80 år og derover.

- Jeg tror på, at de fleste dybest set allerhelst vil klare sig selv. Og det er her, Træning som hjælp for mig at se har rigtig stor værdi, fordi det faktisk lykkes medarbejderne at hjælpe rigtig mange til at genoptage et meningsfuldt hverdagsliv. Det er rigtig flot, udtaler rådmand Jane Jegind, Venstre.

Ved du noget? Så send os et tip