I det fynske folks tjeneste

Ældre kvinder misbrugt af hjemmehjælper

Hjemmehjælper fra Odense Kommunale ældrepleje har tilsyneladende forgrebet sig på de borgere han var ansat til at hjælpe

To kvinder over 80 år er tilsyneladende blevet seksuelt misbrugt af en 30-årig  hjemmehjælper i Odense Kommune. Overgrebene fandt sted, mens manden hjalp kvinderne med at bade.

Overgrebene fandt sted før jul, og da Odense Kommune fik kendskab til sagen, blev den mandlige hjemmehjælper øjeblikkeligt suspenderet fra sit vikarjob som social- og sundhedshjælper.

- Det er en meget ulykkeligt og på alle måder kedelig sag, at der er borgere, som er blevet forulempet på den måde i deres eget hjem, siger rådmand Søren Thorsager til Fyens Stiftstidende.

Anden kønslig omgang

Hjemmehjælperen blev ansat i kommunen 1. oktober og overgrebene fandt sted på nogle af hans første vagter, hvor han arbejdede alene. I følge politiet forgreb den 30-årig sig på de ældre kvinder, mens han hjalp dem med at bade. Han er nu sigtet for anden kønslig omgang end samleje.

- Normalt er det jo tyveri af penge eller andre værdigenstande, det drejer sig om, når en hjemmehjælper bliver meldt til politiet, siger Henrik Justesen fra Fyns Politi til avisen.

Overvejer brug af straffeatester

Sagen er også kommet bag på ældreforvaltningen i Odense Kommune, som ikke har kendskab til fortilfælde.

- Der er kun ét sted at placere ansvaret, og det er hos mig, så nu skal vi i gang med at se, om der kan gøres noget for at undgå sager som denne, siger Søren Thorsager.

På baggrund af hændelsen overvejer Odense Kommune i fremtiden at kræve straffeatester fra alle ansatte social- og sundhedsassistenter i Odense Kommune.

Ældre- og Handicapudvalget vil på deres møde i næste uge drøfte, hvad kommunen kan gøre for at undgå lignende sager i fremtiden.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.