Ældre skal indlægges i eget hjem

Der bliver flere og flere ældre, men ikke flere sengepladser på hospitalerne. Et nyt fynsk projekt skal nu undersøge om patienterne kan indlægges i eget hjem.

Det er et nyt tre-årigt forskningsprojekt mellem SDU og Odense Universitetshospital, der skal klarlægge om det i fremtiden skal være muligt at blive indlagt i eget hjem.

- Vi har på den ene side mange ældre der har behov for pleje og behandling ved akutte sygdom, og omvendt har vi et problem med hvor mange senge vi har på sygehuset, siger overlæge Jens Ulrik Rosholm fra OUH.

Målgruppen for projektet er ældre mennesker, der ofte bliver indlagt flere gange med sygdomme som lunge- og blærebetændelse, og det forventes at de første patienter indlægges hjemme i starten af 2014.

- Jeg skal ikke indlægges her på OUH mere. Det er meget bedre i hjemlige omgivelser, og man føler sig ikke dødsyg i eget hjem, siger Axel Nielsen, der to gange har været indlagt med lungebetændelse.

I første omgang skal projektet kortlægge om det rent organisatorisk kan fungere med indlæggelser uden for sygehuset. Senere skal forskergruppen undersøge om der er penge at spare ved hjemmeindlæggelser.

- Mange ældre har været indlagt så mange gange, at de ikke orker flere indlæggelser. Men de har omvendt brug for pleje og behandling, så vi håber, at det kan blive en fordel for både de ældre og sygehusvæsenet, siger Jens Ulrik Rosholm.

Oversigt

    Oversigt