Ældremad i klubhuset

Kan idrætsforeningernes klubhuse blive hjemsted for ældres fællesspisning? Det vil Odense Kommune og to fodboldklubber nu undersøge.

Tirsdag skal politikerne i Ældre- og Handicapudvalget i Odense nikke ja til, at forvaltningens frivillighedskoordinator indleder et samarbejde med Dalum og Næsby Boldklub under navnet "Måltidet som medspiller". Fodboldklubberne har henvendt sig med forslag om, at de på sigt kan blive samlingssteder for ældre borgere blandt andet ensomme.

- Jeg synes, at det lyder spændende. Hvis klubhusene kan bruges til et sted, hvor der kan være fællesskab for områdets ældre, kan det måske forebygge ensomhed blandt ældre, siger rådmand Jane Jegind (V) til TV 2/FYN.

Kommunen vil gerne undersøge fodboldklubbernes ideer. I forbindelse med lukning af caféerne på plejecentrene blev det nemlig vedtaget, at Ældre- og Handicapforvaltningen samarbejder med frivillige organisationer om etablering af andre tilbud, som det hedder i dagsordenen til mødet tirsdag.

Formanden for Næsby Boldklub, Poul Jørgensen, understreger, at man er meget tidlig i forløbet. Derfor ved han endnu ikke om ideerne bliver ført ud i livet.

- Men vi har tomme foreningskvadratmeter stående hver formiddag, og de kan da lige så godt blive brugt af de ældre. Det kan være til foredrag, motion, ture og fællesspisning. Vi vil gerne byde ind med at tage et socialt ansvar, siger Poul Jørgensen.

Han håber, at klubben kan få stablet et par prøvearrangementer på benene i løbet af foråret.

Læs dagsorden til Ældre- og Handicapudvalget her

Oversigt

    Oversigt