Ældreråd støtter Rådmand: Vil bruge strejkekroner på at forsøde ældres liv

De ældre skal have glæde af de lønkroner, som Odense Kommune sparede under konflikten, det mener formanden for det odenseanske ældreråd, Christine Greisen. Hun vil ligesom ældrerådmand Søren Thorsager, Soc.dem., bruge pengene på fornøjelser for de ældre. Men borgmester Jan Boye, Kons., vil se tiden an.

Rådmand vil hjælpe her og nu

Politikerne diskuterede sagen under et økonomiudvalgsmøde onsdag.  Rådmanden ville straks sætte de cirka 3.2 millioner kroner af til at lave aktiviteter for de ældre i plejecentrene, der har været ramt af strejken.
Pengene kunne blandt andet gå til aktiviteter på plejecentrene med musik eller bingo.

- Og det kunne også være en tur til Kerteminde og spise en iskagebåd, siger Søren Thorsager.

Men på mødet i udvalgsmødet valgte borgmesteren og det borgerlige flertal at udsætte afgørelsen om, hvad der skal ske med pengene.
Borgmester Jan Boye ønskede torsdag ikke at udtale sig i et tv interview, men han sagde dog over telefonen til TV 2/FYN:
- Pengene vil blive brugt på ældreområdet, jeg ønsker blot at vente til efter sommerferien, hvor vi har et mere nøjagtigt overblik over alle strejkens økonomiske konsekvenser.
Samtidig gav borgmesteren udtryk for, at pengene mnåske kunne bruges bedre på andre steder indenfor ældreområdet end på aktiviteter.

Men ældrerådmanden er sikker på, at kommunen har sparet lønkroner nok til at sætte aktiviteter i gang, og han mener, at det haster. 

- Det er lige nu, at der sidder nogle svage ældre, der har været gennem en hård tid, og der er det vigtigt at få livsglæden i vejret igen, siger Søren Thorsager.

Den holdning får han altså nu støtte til fra Ældrerådet, i en pressemeddelelse skriver formand Christine Greisen:
- De penge, som Ældre- og Handicapforvaltningen har sparet under konflikten, skal komme de ældre til gode. Pengene skal bruges til oplevelser/ til afveksling i hverdagen for eksempel  ture, fester eller til ting, som beboerne kan have glæde  af i det daglige.

Oversigt

    Oversigt