Ældste nogensinde: 95-årige Inger Marie udfordrer Lillebæltsbroens højder

Bridgewalking på Den Gamle Lillebæltsbro er i dag en stor turistattraktion i Trekantområdet. Søndag prøvede fire generationer kræfter med brovandringen.

Du kan tage til Sydney. Eller Lillebælt.

Begge steder kan du få oplevelsen af at gå oven på en bro. Opleve højden. Suget i maven. Den spektakulære og uhindrede udsigt, hvor skibe og vand er i sigte.

Bridgewalking, også kendt som brovandring, på Den Gamle Lillebæltsbro er i dag en stor turistattraktion i Trekantområdet. Allerede efter åbningen 10. maj 2015 er antallet af besøgende oppe på 135.000.

Søndag prøvede hele fire generationer kræfter med brovandringen.

Ældste gæst nogensinde

En af dem, der blandt andre skal udfordre Lillebæltsbroens 60 meters højde, er 95-årige Inger Marie Tagmos. Hun glæder sig, for hun har nemlig altid haft et særligt forhold til broen.

- Jeg har haft meget familie i Fredericia og har derfor fulgt broen på nært hold, siden den blev bygget. At kunne få lov til at gå på den og se udsigten er helt vildt. Jeg har jo altid været fascineret af den.

Den Gamle Lillebæltsbro blev indviet i maj 1935. På det tidspunkt var Inger Marie Tagmos kun 12 år gammel. Dengang var hun også på brovandring.

Inger Marie Tagmos har ikke besøgt broen siden, og det var også en medvirkende årsag til at søndagens tur blev arrangeret.

Hun ønskede sig oplevelser i julegave, og hele familien gik sammen om turen på Den Gamle Lillebæltsbro. Hele familien skulle opleve højden og suget i maven.

Det var hendes 70-årige barn, Kristine Tagmos, der tog initiativet.

- Min mand og jeg tog selv op på broen med vores to drenge for to år siden. Det var simpelthen fantastisk. Vi har altid været en aktiv familie, som holder os i gang, også selvom vi er kommet lidt op i alderen.

De i alt ni familiemedlemmer består af fire generationer, hvor den yngste er 12 år, og den ældste er 95 år. Det kan give nogle udfordringer, når mobiliteten ikke er, hvad den har været - især for den ældre del af familien. 

Besøgstal for Bridgewalking Lillebælt:

Krav til turen

For at gå på broen skal man være i nogenlunde god form og ikke have højdeskræk.

Bridgewalking er eksempelvis ikke egnet for dårligt gående, da ruten byder på en 2,5 kilometer lang gåtur i 60 meters høje. Derudover er der en del trappetrin undervejs.

Men det skræmmer ikke den 95-årige Inger Marie Tagmos, selvom hun bruger rollator til daglig.

- Jeg tager turen som en oplevese. Jeg glæder mig, og jeg ved at det nok skal lykkedes, siger Inger Marie Tagmos.

Hun er en aktiv dame, der, trods lidt gangbesvær, holder sig i gang med gymnastik to gange om ugen. Derudover har hun sørget for at træne sig op til turen sammen med sin datter, hvor træningen blandt andet bestod i at gå på 80 trappetrin.

Bridgewalkings historie

Det var en helt almindelig borger fra Middelfart, der for over ti år siden fik idéen til at give turister mulighed for at gå højt oppe på broen over Lillebælt.

Lige siden kronprinsesse Mary indviede Bridgewalking den 10. maj 2015, har det været en succes.

- Det er gået langt over, hvad vi forventede. Allerede efter det første år overgik det vores forventninger. Budgetberegningen er gået langt over, hvad vi forventet, siger pressechef Pia Becker Andersen.

På blot to måneder havde 10.000 taget turen over Lillebælt, og tre år efter åbningen er det totale besøgstal oppe på 135.000. Sidste år steg antallet af gæster med 14 procent fra knap 42.000 til knap 48.000.

Der er dog stadig langt op til besøgstallet for de andre store turistattraktioner på Fyn.

Turen over broen tager cirka to timer inklusiv sikkerhedsinstruktion.

Med sikkerhedsinstruktioner klarede Inger Marie Tagmos turen på fire timer.

Besøgstal 2017 for fynske attraktioner

Se hele indslaget, der blev sendt på TV 2/Fyn den 17. juni 2018:

En familie på fire generationer går bridgewalking på Den Gamle Lillebælsbro. Det er første gang nogensinde, en 95-årig indtager broen.
Fotograf: Lasse Beck Frost

Oversigt

    Oversigt