Ændrer holdning under tv-debat: - Det er vi selvfølgelig kede af

Alternativets spidskandidat fortrød til at starte med ikke et kontroversielt læserbrev - men erkendte senere i debatten, at han havde trådt forkert.

Mads Holdgaard fra Alternativet i Faaborg-Midtfyn Kommune skrev i september et læserbrev i Fyens Stiftstidende, hvor han kommenterede kommunens ledelsesproblemer:

"Vi er ikke overbeviste om, at det hjælper på problemerne i toppen, at man har ansat en kommunaldirektørs tidligere tætte medarbejder fra Odense Kommune i en af kommunikationsstillingerne", stod der blandt andet i læserbrevet, der efterfølgende har fået mange hug for at hænge specifikke kommunalt ansatte ud offentligt. 

Har du fortrudt det, du skrev?

- Bestemt ikke. Vi er af den overbevisning, at vi synes, at ansættelserne i toppen er blevet lidt familiære, og det skal man passe på med at skrive, men det viser med al tydelighed, at der er en sammenhæng i hvert fald, startede Mads Holdgaard med at sige under TV 2/Fyns debatmøde på Midtfyns Gymnasium onsdag aften.

S: Hæng ikke navngivne ansatte ud

Sammen med flere andre spidskandidater diskuterede lokalpolitikeren kommunens situation, efter fem chefer i løbet af den seneste tid er gået eller blevet fyret.

quote Det kan godt være, vi trådte lidt forkert der, og det er vi selvfølgelig kede af

Mads Holdgaard

Undervejs blev Mads Holdgaard igen kritiseret for at have hængt navngivne medarbejdere ud i avisen.

- At begynde og hænge navngivne medarbejdere ud - uanset hvilket niveau de er på - synes jeg, at man som arbejdsgiver skal holde sig for god til. Som kommunalbestyrelse er vi arbejdsgiver. Man kan sagtens være kritisk over for mange af vores medarbejdere og det, de gør, men så skal man tage det med dem selv, lød det blandt andet fra Hans Stavnsager (S).

Spidskandidat erkender: Trådte forkert

Selv om Mads Holdgaard ved debatrundens start ikke fortrød læserbrevet, erkendte han til sidst i diskussionen, at han havde "trådt forkert" med sit indlæg, og han beklagede dele af indholdet.

Styrker du dialogen ved at insinuere nepotisme og gå til angreb på navngivne medarbejdere?

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Nej, vi satte lige præcis ikke navn på den medarbejder. Vi antydede, at der var nogle træk af, at man ansatte nogle, som man kendte i forvejen for at sikre sig selv og sin position, forklarede Mads Holdgaard.

- Det kan godt være, vi trådte lidt forkert der, og det er vi selvfølgelig kede af, men jeg synes, vi fik sat fokus på nogle af de ting og udfordringer, som vi har i vores organisation, erkendte han.

Du kan se hele debatrunden om ledelsesstrukturen i Faaborg-Midtfyn Kommune herunder: 

 

Oversigt

    Oversigt