I det fynske folks tjeneste

Æresdiplom til fynsk gastronomi

01:43

Man kan ikke få en Michelin-stjerne i Danmark, hvis ikke forretningen ligger i København. Men så er det jo godt, der er andre priser. Odense-butikken Caroline fik en flot en af slagsen i dag.

1 af 2

Man kan ikke få en Michelin-stjerne i Danmark, hvis ikke forretningen ligger i København. Men så er det jo godt, der er andre priser. Odense-butikken Caroline fik en flot en af slagsen i dag.

Patéer, charcuteri og lækre bøffer ligger side om side i køledisken hos butikken på Nørregade i Odense. Caroline Penhoat står for betjeningen og åbnede butikken for fire år siden.

- Jeg synes vi manglede en specialbutik med gode, lokale produkter på Fyn. Jeg ville gerne lave et udstillingsvindue, forklarer hun.

Hun har indledt et samarbejde med en række mindre fynske producenter, og nu har gastronomerne også fået øjnene op for den lille butik. Derfor blev hun i dag tildelt et æresdiplom fra Det Danske Gastronomiske Akademi.

Akademiet har blandt andet tv-kokkene Adam Price og Claus Meyer foruden SDU-professor og sushikogebogs-forfatter Ole G. Mouritsen i juryen.

- Det er en stor anderkendelse at få sådan en pris, sammen med andre, der går op i gastronmi og gode råvarer. Det er godt, at der også drysser lidt stjernedrys her på Fyn, jubler Caroline Penhoat, der skal modtage prisen lørdag aften i Vordingborg.

Mosteriet Strynø Frugthave bliver også hædret med æresdiplomet.

Ved du noget? Så send os et tip