Ærgerlig skoleformand: Vi havde set lukningen komme

Det kom ikke som et chok, at et flertal i Assens Kommune onsdag valgte at nedlægge to af kommunens skoler. Alligevel er der ærgelse at spore på de snart lukkede skoler.

Opbakningen blandt borgerne var større end byrådspolitikernes onsdag aften, da der blandt andet skulle stemmes om Skallebølle Skole og Dreslette Skoles overlevelse. 

Under afstemningen rejste flere i salen sig, da der skulle stemmes mod skolelukningerne. Alligevel stemte 15 politikere for, og dermed blev forslaget om lukningerne vedtaget med blot en enkelt stemme til forskel.

Det ærger formand for Fællesbestyrelsen på Dreslette Skole, Jesper Andersen. 

quote Vi har Fyns billigste skolevæsen, og vi er dem, der har de fleste skoler målt på elevantal. Hvis vi skal sikre kvaliteten, kan det ikke hjælpe noget, at vi smørrer det så tyndt ud over det hele

Charlotte Vincentz (S), borgmesterkandidat, Assens

- Vi har jo godt kunne se det komme de seneste par dage, og der er ikke noget, der har rykket sig. Det er rigtig, rigtig ærgerligt, at man skal lukke en skole, der har velfungerende elever og velfungerende økonomi, siger han.

Derfor lukker kommunen skolerne

Når Dreslette og Skallebølle skoler nedlægges, betyder det, at Salbrovadskolen til gengæld består. Det er formand for skolebetyrelsen, Camilla Bebe Madsen, naturligvis glad og letter over. 

- Det er dejligt at få en afslutning på det her. Det har været hårdt for alle parter, siger hun.

Charlotte Vincentz (S) stod som oppositionsleder og næstformand for økonomiudvalget i spidsen for skolelukningerne. Hun forklarer, at skolenedlæggelserne er nødvendigt for at opretholde kvaliteten.

- Vi har Fyns billigste skolevæsen, og vi er dem, der har de fleste skoler målt på elevantal. Hvis vi skal sikre kvaliteten, kan det ikke hjælpe noget, at vi smørrer det så tyndt ud over det hele, siger Charlotte Vincentz 

Se hele interviewet med Charlotte Vincentz her.

Oversigt

    Oversigt