Ærø arbejder for nye spritfærger

Ærø står i spidsen for et nyt projekt, der skal genoplive de gamle spritruter og færgeforbindelser mellem Syddanmark og Nordtyskland.

Siden 1999, hvor de såkaldte spritruter blev indstillet, har det ikke været muligt for turister og andre passagerer at tage færgen mellem syddanske og nordtyske byer og øer.

Det skal der nu laves om på.

Ærø Kommune står i spidsen for projektet 'Østersøruter', som på et møde 27. november fik bevilget godt 600.000 kroner fra EU's INTERREG-pulje til at genoplive den grænseoverskridende passagerskibsfart.

Genoplive historiske færgeruter

Den nye bevilling skal i første omgang gå til at analysere de økonomiske, juridiske og tekniske betingelser for at genindføre færgefarten. På den baggrund skal parterne fremlægge et bæredygtigt koncept for projektet.

- Projektet er en stor chance for at genoplive de historiske og kulturelle forbindelser mellem Syddanmark og Nordtyskland, men også styrke logistikken mellem øerne i Det Sydfynske Øhav. Jeg er ikke i tvivl om, at det vil give et løft til turismen, når tyskerne kan tage på en endagstur med båden og have cyklerne med, siger Carl Jørgen Heide, erhvervs- og udviklingsdirektør på Ærø.

Fakta om Østersøruter

Oversigt

    Oversigt