Ærø-borgmester bryder med officiel gidsel-politik

Selvom Udenrigsministeriet har advaret mod at en demonstration til fordel for de danske gidsler i Somalia, bakker Ærøs borgmester, Karsten Landro, demonstrationen op.

I 730 dage - eller to år - har Søren Lyngbjørn fra Ærø og Eddy Lopez siddet som gidsler i Somalia sammen med fire filippinere. Fredag middag markeres det med en demonstration på Rådhuspladsen i København.

Demonstrationen er støttet af Ærøs borgmester, Karsten Landro (K), der har fået nok af at sidde med hænderne i skødet, skriver metroXpress.

- Timeglasset er løbet ud, og der skal ske noget. Det ligner ikke, at der sker noget overhovedet. Det er et menneskeligt råb til det officielle Danmark om at tage affære, siger borgmesteren til metroXpress og trodser dermed Danmarks officielle gidsel-politik.

Dermed gør han muligvis de to gidsler en bjørnetjeneste. I hvert fald opfordrer fagforeningen Søfartens Ledere til, at man undlader al offentlig og mediemæssig indblanding.

- Jo mere presseomtale og jo flere demonstrationer der er i Danmark, jo længere tid vil det tage Søren og Eddy at komme hjem til deres familier, lyder det i en pressemeddelelse.

Men Karsten Landro mener ikke, det hjælper noget at tie:

- Det råd har vi fulgt i to år nu, siger han til metroXpress.

Se indslag på TV 2/FYN fredag klokken 19.30. Vi følger med en delegation fra Ærø til København, hvor de skal demonstrere.

Oversigt

    Oversigt