Ærø frygter for ny helikopterplan

En plan fra Forsvarskommandoen foreslår, at Forsvarets redningshelikoptere på Flyvestation Skrydstrup og Flyvestation Aalborg skal nedlægges og samles på Flyvestation Karup. Det skaber utryghed på Ærø.

Ifølge planen som, Berlingske er kommet i besiddelse af, kan forsvaret spare 34 millioner kroner om året ved at nedlægge de permanente beredskaber i Sønderjylland og i Nordjylland.

Men for Ærø kan det få alvorlig konsekvenser. Region Syddanmark har netop besluttet at nedlægge kirurgien og fødselsafdelingen på Ærø Sygehus.

Længere ventetid på Ærø

Borgene på Ærø skal fra 1. april krydse vandet til Svendborg eller Odense for at føde på en fødeafdeling eller for at få akut kirurgisk behandling.

Hele 40 gange i 2011 måtte Ærø Sygehus bede SOK sende en helikopter for at transportere fødende eller alvorligt syge til sygehuse på Fyn. Og nedlæggelse af kirurgi og fødeafdeling vil betyde yderligere brug for Forsvarets helikoptere.

Men hvis de to jyske helikopterberedskaber bliver samlet i Karup vil det betyde, at Ærøboer skal vente væsentligt længere tid på at en helikopter når frem.

Se TV2/FYN klokken 19.30.

Oversigt

    Oversigt