Ærø Golfklub får en chance

Den kun tre år gamle Ærø Golfklub har ondt i økonomien. Men hovedkreditorerne har givet klubben tre år til at komme på ret køl.

Ærø Golfklub kan kun lige få driften til at løbe rundt, men er ikke i stand til at betale renter og afdrag på sin gæld.

Alligevel besluttede hovedkreditorerne Nykredit, Fionia Bank og Ærø Kommune torsdag at omdanne klubbens gæld til rente- og afdragsfri lån, så den får tre år til at komme økonomisk til hægterne.

Der er dog en række betingelser knyttet til.

Klubben skal lave en handlingsplan og lægge budgetter, der holder vand.

Samtidig skal der skaffes flere sponsorer.

Allervigtigst er dog, at der skal skaffes flere medlemmer. Faktisk skal medlemstallet mindst fordobles fra de nuværende 200 medlemmer, hvoraf de 140 er fuldt betalende aktive seniorer.

Formanden for Ærø Golfklub, Kaj Nøttrup, tror på, det nok skal lykkes.

- Det tager tid at løbe en golfklub igang, og vi er kun tre år gamle. Det mener kreditorerne tilsyneladende også, siger han.

Han tilføjer, at der stadig er mange myter om at golf er en dyr, snobbet sportsgren, og at medlemmerne lige skal opdage, at det ikke er sådan.

For mange baner

Onsdag gik Gyldensteen Golf på Nordfyn konkurs, og flere andre golfbaner og -klubber skranter.

Formanden for Ærø Golfklub Kaj Nøttrup siger, at finanskrisen har gjort det sværerer både at skaffe sponsorer og medlemmer.

Han mener dog ikke det er hovedforklaringen:

- Vi må nok erkende, at der er blevet etableret for mange baner i forhold til interessen for at spille golf, siger Kaj Nøttrup.

For blot få år siden var stemningen helt anderledes. Da kunne der ikke anlægges baner nok, og de eksisterende klubber havde lange ventelister på medlemsskab.

Oversigt

    Oversigt