Ærø mangler en grund til at tage til Folkemødet

Efter flere års deltagelse kvitter Ærø i år Folkemødet. Vi mangler den gode sag, siger borgmesteren

De har været fast deltager sammen med Læsø og Samsø, men i år kan man ikke finde Ærø Kommune på Folkemødet. Det er der ifølge borgmester, Jørgen Otto en god forklaring på.

- De sidste par år har vi haft et klart mål om at sætte fokus på kampen for lavere færgetakster. Det er der gjort noget ved fra Christiansborg, og derfor mener vi ikke, at det er tiden til at tage endnu tørn på Bornholm, siger Jørgen Otto Jørgensen (A) med henvisning til, at der er indgået en aftale om at sænke færgetaksterne i lavsæsonen.

- For at råbe op til så kæmpe et arrangement, som Folkemødet er, skal man have én klar sag at tale. Efter aftalen om færgetaksterne er indgået, mener vi ikke, at vi har SAGEN lige nu, og derfor springer vi over i år, siger Jørgen Otto Jørgensen (A).

Ikke nok bare at være der

TV 2/Fyn har lavet en oversigt over de ti fynske kommuners indsats og forbrug på Folkemødet 2016. Fem er med og fem bliver hjemme. Flere af lokalpolitikerne fra de andre kommuner bruger dagene på at deltage i en lang række debatter. Det er bare ikke nok for Ærøs politikere.

- Jeg skal ikke gøre mig til dommer, men vi har vurderet, at effekten af "blot" at deltage ikke er nok til at give et udbytte, der er værd at rejse til Bornholm for. Der er tusindvis af arrangementer, og da vi var arrangør sammen med Læsø og Samsø, havde vi muligheden for selv at sætte dagsordenen og samle de politikere, vi mente var relevante. Det kan du ikke som deltager, siger Jørgen Otto Jørgensen.

Sammen med de to andre øer brugte Ærø det klassiske skib M/S Samka som tilholdssted og samlingpunkt. Og netop skibet var ifølge borgmesteren også med til at gøre en forskel.

- Der ligger telt efter telt efter så langt øjet rækker, og skibet var med til at give os et fantastisk blikfang. For det var nødvendigt. Og det er oplagt at bruge, hvis vi skal derover igen.

Blandt andet lagde bandet Folkeklubben sidste år turen forbi M/S Samka og skabte opmærksomhed og god stemning. Se nedenfor.