I det fynske folks tjeneste

Ærø mister måske to færgeruter

I dag er der tre, men fremover skal der kun være en færgerute til og fra Fyn og Ærø. Det er anbefalingerne i en ny rapport. 2500 ærøboere er blevet spurgt om deres færgevaner, og det viser sig, at der ikke er ret stort behov for færgeruterne Marstal-Rudkøbing og Søby-Faaborg

-

I dag er der tre, men fremover skal der kun være en færgerute til og fra Fyn og Ærø. Det er anbefalingerne i en ny rapport.  

2500 ærøboere er blevet spurgt om deres færgevaner, og det viser sig, at der ikke er ret stort behov for færgeruterne Marstal-Rudkøbing og Søby-Faaborg. Derfor anbefaler rapporten en ny mellem Ærøskøbing- Rantzausminde eller Ærøskøbing-Skovballe.  

- På den måde vil man få en kortere sejltid. Der vil være tale om en tidsbesparelse på cirka 20 minutter per tur, og med tiden vil der være mulighed for billigere billetter, forklarer udviklingschef, Lars Dagnæs, Institut for Transportstudier  


Rejsevaner er årsagen
Rapporten er bestilt af sammenlægningsudvalget for de to ærøske kommuner, og den foreslår, at Ærø fremover skal have fast færgedrift mellem Søby og Als, og at Ærøskøbing-Svendborgruten udvides, så der sejles med to færger i pendulfart.  

Ærøboernes rejsevaner er årsagen til anbefalingerne.

- Vores undersøgelse viser, at hovedparten at ærøboerne bruger færgerne til rejser til Svendborg, Odense, Sjælland og Jylland. Kun en lille del har ærinder i Faaborg og Rudkøbing, hvor de nuværende færgeruter sejler til, konkluderer Lars Dagnæs, Institut for Transportstudier.