I det fynske folks tjeneste

Ærø og Als i nyt samarbejde

Ærø og Als vil indgå et forpligtende samarbejde om blandt andet infrastruktur og turisme.  

Ærø og Als vil i fællesskab udnytte den fordel det er, at amterne er nedlagt, og at begge øer i dag er en del af Region Syddanmark. Det besluttede økonomiudvalgene fra Ærø og Sønderborg på et møde i dag fredag. De to kommuner vil indgå et forpligtende samarbejde om bl.a. infrastruktur og turisme og vil kontakte staten for at få havnen i Fynshav bygget om til en ny færgerute fra Søby til Fynshav.

- Ærø har brug for en troværdig, stabil og hurtig forbindelse til Als og Sønderborg hele året.  I dag har vi fået opbakning fra Sønderborg til at arbejde for at lukke ruten Mommark-Søby og etablere den nye rute mellem de to øer. Det er vi meget tilfredse med, siger Ærøs borgmester Jørgen Otto Jørgensen.

- Med en god færgeforbindelse til Als har vores unge en fantastisk mulighed for at studere i Sønderborg, som både har ungdomsuddannelserne og de videregående uddannelser. Tilmed er det billigere for vores unge at bo i Sønderborg end i Nyborg og Svendborg, bemærker Jørgen Otto Jørgensen.

Kommunerne forventer, at en ny færgerute til Fynhsav vil betyde, at svineproducenterne på Ærø vil flytte slagtningen af 40-50.000 svin fra Ringsted til Blans ved Sønderborg.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.