Ærø på spanden: NEJ til skattestigninger

Økonomi- og Indenrigsministeriet har afslået Ærø Kommunes anmodning om at hæve skatten med fem millioner kroner til næste år. Øens borgmester er rystet.

"Har vi ikke fået lov at hæve den bare lidt?", spørger Ærøs borgmester Karsten Landro retorisk, da TV 2/Fyn forelægger ham oplysningen om, at Ærø ikke får lov at indkræve flere penge i 2013.

Som en af 22 kommuner havde Ærø søgt om lov til at hæve skatten med fem millioner kroner til næste år, men Økonomi- og Indenrigsministeriet valgte at afvise den anmodning.

- Jeg er ærlig talt lidt chokeret. Vi talte med dem så sent som i går, og jeg troede vi havde fået lov efter den snak. Vi skal bruge de penge, så ved jeg ikke, hvad vi skal gøre - vi må sætte skatten op alligevel, lyder den umiddelbare udmelding fra borgmesteren, der må acceptere ministeriets forklaring.

- De har ikke i tilstrækkelig grad opfyldt de kriterier, der var sat på forhånd, og derfor kan de ikke hæve skatten, forklarer ministeriets kontorchef Dorte Lemmich Madsen, uden at ville uddybe de konkrete forhold.

LÆS OGSÅ: Skatten op i Kerteminde

Hvis Ærø Kommune alligevel hæver skatten, så skal de betale en klækkelig kompensation til staten - og det gør, at der nu skal søges efter andre løsninger til aftenens byrådsmøde.

- Det løser jo ikke noget, hvis vi hæver skatten alligevel. Vi må se på det, jeg er ærlig talt lidt rystet lige nu, lyder det fra Karsten Landro.

Oversigt

    Oversigt