Reparationer trækker ud: Ærøfærgerne aflyser morgenafgang

Tekniske problemer aflyste en dobbelttur mellem Svendborg og Ærø onsdag morgen.

Tirsdagens planlagte reparationer på en af Ærøfærgerne trækker lidt ud, og derfor har rederiet set sig nødsaget til at aflyse en dobbeltafgang mellem Ærø og Svendborg onsdag morgen.

Færgen var ude af drift i går, fordi der skulle repareres forskellige ting. Desværre trak arbejdet lidt ud, så reparationerne måtte fortsætte onsdag morgen.

Blandt andet skulle der laves noget hydraulik til skibets to forreste propeller.

- Da vi fik monteret motorerne til hydraulikken, var der noget, der var samlet forkert, og så måtte vi lige gøre det igen. Vi har lavet den ene nu, og har netop testsejlet den. Den sidder lige i skabet, og derfor går vi i drift igen nu her, siger Keld Møller, direktør for Ærøfærgerne, kort efter klokken otte onsdag morgen.

Laver den anden i nat

På grund af de uforudsete reparationer måtte Ærøfærgerne aflyse en afgang klokken 05.35 fra Ærø mod Svendborg og retur fra Ærø klokken 07.05.

Egentlig havde de planlagt flere aflysninger, men efter morgenens succesfulde testsejlads efter reparationen af den ene af de to motorer, har de besluttet at sejle.

- Nu har vi fået den ene i gang, og fordi det er så godt vejr, så kan vi godt sejle kun med en. Alt afhængig af hvornår vi får reservedelene til den anden, så laver vi den enten i nat eller imens vi sejler i morgen, siger Keld Møller.

Færgen sejler derfor alligevel som planlagt klokken 08.35 fra Ærø.

Afgangene klokken 08.50 fra ærø og klokken 08.35 fra Svendborg er dog udsolgt for køretøjer, oplyser rederiet.

Oversigt

    Oversigt