I det fynske folks tjeneste

Ærøskøbing får rådhuset

Det bliver Ærøskøbing, der kommer til at huse den kommende borgmester for den fælles ærøske kommune. Det besluttede sammenlægningsudvalget onsdag.

-

Det bliver Ærøskøbing, der kommer til at huse den kommende borgmester for den fælles ærøske kommune. Det besluttede sammenlægningsudvalget onsdag. Marstal beholder muligvis en enkelt forvaltning, og der etableres en rådhusbutik, hvor borgerne kan få klaret 90% af deres henvendelser.

I følge Marstals borgmester Karsten Landro (K) tog det kun 2-3 minutter for de 14 medlemmer af sammenlægningsudvalget at blive enige.

- Det er det mest hensigtsmæssige, at Ærøskøbing Rådhus også bliver det nye fælles rådhus. Det er bygget som rådhus, mens Marstal Rådhus er en ombygget skole med de problemer det giver for f.eks. handicappede, siger Karsten Landro til TV 2/FYN.

Det ligger fast, at borgmesterforvaltningen, kommunaldirektøren og økonomisk forvaltning får plads i Ærøskøbing, når de to kommuner slås sammen.

- Nu skal embedsmændene finde ud af, hvor mange af de øvrige forvaltninger, der er plads til i Ærøskøbing. Ud fra en faglig vurdering er det bedst, at alle forvaltninger ligger i Ærøskøbing. Men vi vil ikke bruge penge på at bygge ud, så hvis der ikke er plads til alle, placerer vi en enkelt i Marstal, siger Karsten Landro.

Marstals borgere kan stadig møde op på rådhuset i Marstal og få ordnet de fleste af deres henvendelser i en rådhusbutik.

- Jeg vil medgive, at beslutningen kan give anledning til diskussion blandt Marstals borgere, men hos os politikere er der ikke tvivl om, at det er mest fornuftigt at placere rådhuset i Ærøskøbing, siger Marstals borgmester.