Grillglade fynboer bøvler med gasgrillen

Afbrændingsforbud i de fynske kommuner gør, at flere tyr til gasgrillen. Nogle glemmer dog, at der også er risiko ved at grille med gas i de fynske haver.

Den fynske sommer er fortsat varm. De høje temperaturer og den manglende regn gør, at der er indført afbrændingsforbud i de fynske kommuner, hvilket stiller større krav til de grillglade fynboer. 

Afbrændingsforbudet har fået flere til at lade grillkullene blive i posen og i stedet finde gasgrillen frem.

Med rette omtanke og forholdsregler er det fortsat tilladt at grille pølser på de fynske terrasser, men det er dog ikke uden risici at tilberede møre bøffer, sprøde asparges og pizza på en gasgrill.

Foruden risikoen for forbrændinger på armene fra en spruttende aftensmad modtager forsikringsselskabet Topdanmark hvert år knap 100 anmeldelser om materielle skader, som er relateret til brug af gasgrill.

Det fortæller salgscenterchef Mads Emdal Sørensen fra Topdanmark i Odense.

Hyppigste skader

- I mange tilfælde er der gået ild i grillen eller i gasledningen. Det er altid alvorligt, når der går ild i en grill, fordi det kan være svært at få slukket ilden, og fordi varmen er så kraftig, at der sker skade på terrassen og andre bygningsdele. Heldigvis er det sjældent, at personer kommer til skade, siger Mads Emdal Sørensen i en pressemeddelelse.

Hyppige skader

En af de skader, som gasgrillen oftest er skyld i, er knækkede vinduesruder og skader på facader. Dette skyldes, at afstanden til grillen er for lille.

- Der er nogle, der ikke er opmærksomme på den varme, der stråler ud fra en gasgrill. Sørg derfor for, at der er god afstand omkring grillen til vinduer, facader, hæk og stakit, fortæller Mads Emdal Sørensen.

Forsikringsselskabet råder derfor samtidig til, at man altid har opsyn med en tændt grill samt genstandene omkring den.

Gode råd

Oversigt

    Oversigt