Afdeling P skal bruge frivillige

Psykiatrisk Afdeling i Odense samarbejder med Røde Kors om at bruge frivillige som den første psykiatriske afdeling i Danmark.

Onsdag var der orienteringsmøde hos Røde Kors i Odense.  Her fik de frivillige, der var mødt op, oplysninger om, hvad det vil sige at arbejde som frivillig i Røde Kors regi og på psykiatrisk afdeling på OUH..

Birgitte Bjørnskov, der er funktionsleder i ældrepsykiatrien fortalte om, hvad de frivillige tænkes brugt til på de to åbne sengeafsnit, hvor de frivillige skal hjælpe til:

- De skal byde ind med deres frivillighed og deres medmenneskelighed, og vi tænker, at de kan bidrage med rigtig meget mere, end vi som personale kan.

Ingen erstatning for fagpersonalet

De frivillige skal ikke erstatte personalet; de skal fungere som et supplement til de tilbud, der findes i forvejen. De frivillige kan for eksempel fungere som højtlæsere, spillemakkere, ledsagere på gåture og i det hele taget holde patienterne med selskab.

Ordningen vil blive evalueret løbende, og både Røde Kors og psykiatrien i Odense hjælper de frivillige  med at blive klædt på til opgaven.

- Jeg synes, det er meget spændende, fordi man kan hjælpe folk, hvis de for eksempel er ensomme. Og jeg tror også selv, at jeg får en masse ud af det, siger Lis Spile fra Odense, der har meldt sig som frivillig.

Oversigt

    Oversigt